Ati primit un produs care nu va place sau marimea nu este cea potrivita pentru dvs?
Nu este nicio problema! Aveti posiblitatea sa returnati acel produs in termen de maxim 14 zile calendaristice de la momentul livrarii catre dvs. (de catre curier) a comenzii respective.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faceti, este cel de a genera o cerere de retur din aceasta pagina, click aici >> Formular retur. Aveti nevoie doar de nr.comenzii cat si de nr. de telefon sau email-ul folosit in plasarea acelei comenzi. Aceste informatii le puteti gasi usor pe SMS-ul si/sau Email-ul folosit la plasarea acelei comenzi.
Observatie: NU facem schimb de colete. In randurile de mai jos gasiti toate detaliile necesare pentru a intelege "cum se face un retur?"
____________________________________________________________________________________________________________________________

Daca doriti sa primiti un alt produs sau chiar acelasi produs returnat, insa pe alta marime, NU este (neaparat) nevoie sa asteptati a se finaliza returul respectiv, pentru ca exista sanse mari, ca produsele nou dorite, sa nu se mai regaseasca in stoc, la momentul cand returul va fi finalizat.

Puteti plasa chiar ACUM, o noua comanda, pentru ca ea NU va fi conditionata de returul respectiv. Va fi insa necesar, sa o achitati integral la livrare, la totalul afisat in lei, la momentul finalizarii comenzii. Returul respectiv isi va urma fluxul lui obisnuit, prin care ulterior, banii se vor transfera in acel cont IBAN, mentionat in cerere de retur.


____________________________________________________________________________________________________________________________

De retinut: Dupa ce plasati o comanda pe site, NU se face automat si cont de client, decat daca imediat dupa finalizarea comenzii,  completati (tot in aceeasi pagina) o parola, pe care ulterior o veti putea folosi pentru a avea acces in contul dvs. de client. Acest lucru va fi posibil, doar daca anterior ati introdus si o adresa de email valida.

Insa, daca ati uitat parola, se poate usor reseta si alege una noua. Accesati pagina Resetare parola completati adresa de email folosita in momentul plasarii comenzii si veti primi imediat pe adresa respectiva un link de confirmare si resetare/alegere o noua parola.

___________________________________________________________________________________________________________________________

In acea cerere de retur, veti putea selecta ce produse doriti sa returnati, sa alegeti metoda de transport a produsului catre noi, cat si sa completati contul IBAN, in care ulterior veti primi banii pe acel retur.  Daca nu aveti un cont IBAN, puteti trece contul altei persoane, in care aveti incredere. Noi vom face transferul banilor in contul IBAN, mentionat in acea cerere de retur.


____________________________________________________________________________________________________________________________

Despre BANII IN CONT:

Dupa ce primim coletul si il verificam, veti primi in contul bancar in lei/ron*(mentionat in cererea de retur) valoarea produsului returnat** in maxim 10 zile lucratoare din momentul receptionarii coletului la sediul Modlet.ro 

*IMPORTANT:  Transferul banilor catre clienti, il putem efectua DOAR catre un cont bancar in LEI/RON si NU catre alte conturi in euro sau diverse valute. De retinut si ca banii vor aparea pe extrasul dvs. bancar, ca provin de la firma Saanen Trade Srl, deci NU cautati cu numele de Modlet.ro


**OPTIUNI RIDICARE/PRELUARE COLET RETUR:

In cererea de retur aveti 2 optiuni prin care coletul poate ajunge la noi si in functie de varianta aleasa vi se scade sau nu, taxa de transport a returului catre noi.

1. Optiunea " Doresc ca Modlet sa-mi trimita curierul, la adresa de ridicare selectata mai jos "- bifand aceasta optiune, un curier de la Cargus, va veni sa va preia coletul si ulterior din valorea in lei a produselor returnate, o sa vi se scada 17 lei , suma ce reprezinta taxa de transport catre noi a coletului respectiv.

2. Optiunea "Doresc sa trimit eu coletul catre Modlet" se refera la faptul ca dvs. veti trimite coletul catre noi, prin orice firma de curierat doriti (exceptie posta romana) DAR cu conditia sa va achitati dvs. transportul catre noi, direct firmei respective. Sa NU trimiteti cu plata la noi a transportului, pentru ca altfel vom refuza primirea acelui colet.

Prin aceasta ultima optiune, noi nu vom scadea deloc din valoarea in lei a produselor returnate, pentru ca dvs, v-ati achitat taxa de transport pentru retur,  direct catre firma de curierat cu care ati trimis coletul la sediul nostru.

De retinut: Daca ati bifat optiunea 1 atunci un curier va veni el singur la adresa respectiva, sa va ridice coletul, de regula in termen de 1-5 zile lucratoare. NU este nevoie sa sunati dvs la acele firme de curierat. Daca dupa ce ati finalizat cererea de retur, VA RAZGANDITI in privinta oricarui aspect, cum ar fi optiunea de transport sau poate nu mai doriti sa faceti returul, (ex. pastrati produsele sau le oferiti altcuiva ) VA RUGAM sa ne contactati in cel mai scurt timp posibil, pentru a va anula cererea de retur , ca ulterior sa faceti una noua, cu optiunea dorita.

IMPORTANT: Optiunea nr. 1 prin care noi oferim clientilor posibilitatea ca coletul sa fie returnat catre noi, prin generare automata a unui ordin de ridicare (in care noi trimitem automat un curier sa preia acel colet) este 100%  OPTIONALA si site-ului Modlet.ro NU i se poate imputa raspunderea, pentru cazurile cand acea firma de curierat, nu onoreaza acel ordin de ridicare.

Dvs, ca si client, puteti opta si pentru optiunea nr. 2, prin care sa va alegeti orice firma de curierat doriti, pentru a trimite acel colet catre noi, unde costul transportului catre noi, va fi suportat integral de dvs.  Acest cost NU va fi returnat de catre noi ulterior, pentru ca este datoria dvs ca si client sa va asigurati ca acel colet ajunge la noi, ca ulterior sa va putem procesa returul respectiv.

____________________________________________________________________________________________________________________________

De retinut: In coletul pe care il trimiteti catre noi, va rugam sa treceti pe o foaie de hartie, numele dvs trecut in comanda cat si numarul de telefon folosit la acea comanda. Avem situatii in care, unele colete ajung fara eticheta si nu avem posibilitatea sa identificam ce client a trimis acel colet catre noi.
Conditii ca returul sa fie acceptat :

 • - Daca au trecut mai putin de 14 zile calendaristice de la livrarea comenzii;
 • - Produsul nu a fost purtat/deteriorat sau modificat in niciun fel;
 • - Daca ati generat o cerere de retur prin completarea formularului de retur din pagina Generare retur, in mai putin de 14 zile calendaristice de la livrarea comenzii sau sa ne informati prin e-mail pe contact@modlet.ro de intentia de a face retur
 • - PFA-urile si persoanele juridice nu beneficiaza de dreptul de retur în 14 zile calendaristice, cum este specificat si in Ordonanta 34/2014.
 • - Zgomotul produs de incaltaminte prin contact cu solul, nu face obiectul returnarii sau garantiei acelui produs;
 • - Mirosul produs de incaltaminte, nu face obiectul returnarii sau garantiei acelui produs si este datorat procesului de fabricare a produsului respectiv.
Important:
 • - Vor fi refuzate coletele trimise de dumneavoastra retur, daca acestea nu sunt ambalate corespunzator (intr-un mod care sa nu afecteze integritatea produsului) Impachetati coletul intr-un ambalaj rezistent, apoi sigilat (lipit cu scoci) astfel incat sa nu poata fi deteriorat in timpul transportului catre noi. In cazul returnarii mai multor produse/cutii de incaltaminte, va recomandam sa folositi o banda adeziva cu ajutorul careia produsele sa fie bine fixate unul de altul, pentru a nu exista riscul separarii cutiilor in timpul transportului
 • - NU acceptam coletele trimise cu ramburs, aceste colete vor fi refuzate
 • - Produsele achizitionate online pe Modlet.ro, NU pot fi returnate in "Magazinele Modlet" ci doar prin curierat rapid (fara Posta Romana) si FARA RAMBURS la adresa: Jud. Galati, Loc: Galati, Str. Cetatianu Ioan Nr.15, Hala 5
 • - Un formular de retur este aferent unei comenzi. Daca vrei sa returnezi produse din comenzi diferite, va trebui sa realizezi cate o cerere de retur pentru fiecare comanda plasata.
 • - Restituirea banilor se face doar prin virament intr-un cont bancar (cel completat anterior la sectiunea "Optiuni retur"), in termen de maxim 10 zile lucratoare de la receptia returului. Daca nu aveti cont bancar pe numele dumneavoastra, atunci puteti apela la o ruda sau o cunostinta de incredere si sa treceti datele persoanei respective.
 • - Va recomandam sa verificati cu mare atentie datele completate (contul iban etc) pentru ca noi vom transfera banii in acel cont mentionat in casuta respectiva.
 • - Intrucat banii incasati de la clienti sunt virati de firma de curierat intr-un cont bancar, singura modalitate prin care noi va putem returna acesti bani este tot intr-un cont bancar. Magazinul online Modlet.ro nu lucreaza cu bani cash, ci doar cu incaltaminte. Din acest motiv orice restituire a banilor se poate face doar intr-un cont bancar.
 • - Procesul de returnare si de primire a unui nou produs are o durata medie de 5-9 zile lucratoare.